Välkommen

fredag 13 mars 2009

Fältvävarsgården "Fältis"







Fältvävarsgården "Fältis" För ett antal år sedan köpte vi en gammal gård i Antnäs. De flesta tyckte nog att vi hade tappat förståndet men vi blev förälskade och kärleken är ju blind. Gården hade stått öde i många år och allt av värde hade auktionerats ut. Ett ruttet skal var vad som fanns kvar.
Fältvävarsgården (Feldtvebelsgaerden) är en gård med anor från 1600-talets slut. Enligt historiebeskrivningen uppförd av en soldat (Miltopec). Den fantastiska historien om hur han träffar en ung kvinna från Skellefteå som han vill äkta och hur den bilvande svärfadern för att acceptera inviten kräver att soldaten visar att han äger något (en gård - ett hemman), finns skildrad i Jan-Olov Nyströms bok om Antnäs.
Vi började med att rusta upp bagarstugan, den var i sämre skick än vi någonsin kunnat tro. Vi fick börja från grunden och byta ca 30% av timmerstockarna. Efter en tid så bestämde vi oss för att säga upp lägenheten i stan och bosätta oss i den lilla stugan. Vi var ändå på "Fältis" mest hela tiden och ett billigt boende kan ju vara ett sätt att finansiera framtida husbygge.Etiketter: Bagarstugan, Fältvävarsgården



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar